Het Zandkastelen Programma

Het Zandkastelenprogramma® is een onderdeel van het programma “De Kinderen Scheiden Mee“. Het is een preventief, effectief en erkend, laagdrempelig en kortdurend programma voor kinderen van 6-17 jaar (en jullie als ouders!), dat helpt bij het verwerken van de scheiding en dat kinderen een steuntje in de rug geeft. Tijdens het Zandkastelenprogramma® krijgen kinderen vaardigheden aangereikt die ze kunnen toepassen in scheidingssituaties.

Ook beide ouders worden bij het programma betrokken. Voorafgaand aan het programma krijg je mondeling of schriftelijk handvatten aangereikt die je kunt toepassen in de scheidingssituatie. Je wordt geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van de scheiding voor je kind en je ontvangt tips hoe je je kind kunt ondersteunen.

Ter afsluiting vindt een korte “presentatie” door het kind en de coach plaats, waar onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt die voorbij zijn gekomen tijdens het programma.

Ik bied het programma aan in twee vormen:

  • In gezinsverband:
    Een programma op maat: in overleg maken we afspraken over de manier waarop we het programma inzetten. Dit kan bijvoorbeeld één sessie van een halve dag zijn, een aantal kortere sessies met jullie kinderen, of met de kinderen apart van elkaar. Het programma wordt altijd afgerond met een ‘presentatie’ door de kinderen.
  • In groepsvorm (voor kinderen uit meerdere gezinnen):
    Bij voldoende aanmelding wordt het programma aangeboden in één sessie van een halve dag. Het programma wordt altijd afgerond met een ‘presentatie’ door de kinderen aan de ouders.

Als het Zandkastelenprogramma® niet is wat je zoekt, dan is er ook nog de mogelijkheid voor Kindercoaching bij scheiding.

Door mijn samenwerking met de gemeente Alblasserdam (Samen Verder), kan ik het Zandkastelenprogramma® in Alblasserdam kosteloos aanbieden aan inwoners van Alblasserdam.

E-book bij “De Kinderen Scheiden Mee”
Brochure “De Kinderen Scheiden Mee”

Voor meer informatie over het Zandkastelenprogramma: http://www.dekinderenscheidenmee.nl

Het programma De Kinderen Scheiden Mee – methodiek Het Zandkastelenprogramma® is geaccrediteerd door het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), de MfN, het ADR en het International Coachregister. Het programma wordt tevens als preventieve interventie aanbevolen vanuit het NJI (Nederlands Jeugdinstituut).