11 september 2020– Dag van de Scheiding

Wist je dat:

  • op 15 september 1796 de allereerste echtscheiding in Nederland (Maastricht)  werd uitgesproken?
  • Na de zomervakantie en na de jaarwisseling de meeste knopen tot scheiden worden doorgehakt?
  • 1 op de 3 relaties strandt?
  • ongeveer 86.000 minderjarige kinderen per jaar een scheiding meemaken?
  • elke dag zo’n 235 kinderen horen dat hun ouders uit elkaar gaan?
  • bij 8 op de 10 scheidingen kinderen betrokken zijn?

Sinds 2010 wordt op iedere tweede dag vrijdag in september de Dag van de Scheiding georganiseerd. Deze dag is in het leven geroepen door de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Deze Vereniging vraagt landelijk aandacht voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen, met als uiteindelijke doel het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-) partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Hoe wil jij dat je kind op de scheiding terugkijkt?

Ik vraag vandaag extra aandacht voor alle kinderen die met een scheiding te maken hebben gekregen. Want, waar ouders scheiden, scheiden de kinderen mee!

Met een goede begeleiding die de verwerking in gang zet, kunnen problemen door de scheiding worden voorkomen of verminderd.
En zeg nou zelf, hoe mooi is het als je kind zich gezien en gehoord voelt, even zijn of haar verhaal kwijt kan en gedachten en gevoelens mag delen met iemand anders dan jou of je ex-partner.
Stel je op als liefhebbende ouders en niet als strijdende ex-partners. Gun je kind dit steuntje in de rug!

Samen Verder

Door mijn samenwerking met de gemeente Alblasserdam (project Samen Verder), kan ik begeleiding bij scheiding kosteloos aanbieden aan inwoners van Alblasserdam.
Samen Verder biedt de mogelijkheid om als ouders met je kind het Zandkastelenprogramma® te volgen. Ook Kindercoaching bij Scheiding behoort tot de mogelijkheden. Deze aandacht verdient toch ieder kind?!

Illustratie: Lotte Wesselius